2017 - valg - årsmøte - Aktivitetsplan

Da er vi inne i et nytt år i VÅGAN MC

Følgende står på agenda i begynnelsen av året.

Årsmøtet er satt til 9 mars 2017  kl 19:00

Møtested blir hos Mariann Heimlund, Rækøyveien 13, 8310 Kabelvåg

  • Medlemskontingent i VÅGAN MC for 2017 vil bli utsendt i disse dager
  • Alle aktive medlemmer i 2016 har fått tilsedt medlemsfaktura for 2017 (fakturax) - hvis noen ikke har mottatt ny medlems faktura -  send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  så blir dette sent på nytt.

    Les mer …

Motorsykkel får mer enn 30.000 kroner i avgiftsreduksjon fra 2015

Det viser regnestykker som Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) har laget på noen av de meste populære modellene i Norge. I gjennomsnitt går avgiftene på de seks modellene ned med 
23.000 kroner.

Det er den såkalte hestekraftavgiften som er redusert, noe som gir store utslag på mange av modellene på det norske markedet.

– Dette var på tide. Motorsyklene har vært urettferdig avgiftsbelagt lenge, spesielt fra 2007, da vi fikk et nytt avgiftssystem. Dette er en seier for forbrukerne og miljøet. Men vi er likevel ikke helt i mål. Fortsatt er det for store forskjeller når vi sammenligner med bilavgiftene, sier sekretær Arve Lønnum i MCF.

Han ser på landets over 140.000 motorsykler og like mange mopeder og scootere som miljøtiltak. De forurenser lite og tar nesten ikke plass på veien, derfor er det ikke logisk at de skal ha høyere avgift enn biler.

Motorsykkelbransjen venter likevel ikke en voldsom vekst i salget.

– Nei, blant annet er det begrensninger i antall førerkort, men litt økning blir det nok på sikt.

– De som har motorsykkel vil oppleve en reduksjon i verdien?

– Noe nedgang i bruktverdien blir det. Hovedsaken er likevel at flere kan kjøpe moderne motorsykler, som er bedre med hensyn til utslipp og har mer sikkerhetsutstyr, som for eksempel ABS-bremser og antispinnsystemer, sier Lønnum.

Fra nyttår endres også bilavgiftene. Det blir billigere med omregistrering, og ikke minst går de ladbare hybridbilene ned i avgift. Sjekk om drømmebilen din går opp eller ned og se topp 100 listene i reduksjon og økningen av avgiftene her.

Les mer …

Europisk motorsykkelprosjekt

Et viktig europisk motorsykkelprosjekt

RIDERSCAN er et forskningsprosjekt initiert av FEMA og delfinanisert av EU-kommisjonen.

Målet med prosjektet er å samle eksisterende kunnskap om motorsykkelsikkerhet og gjøre denne informasjonen tilgjengelig for europeiske myndigheter, slik at beslutninger om motorsykkel blir tatt på et riktigere grunnlag.

Første trinn i prosjektet er en spørreundersøkelse blant motorsyklistene. Målsetting  å få fram et korrekt bilde av motorsyklistene i Europa - hvem er de, hvordan bruker de motorsyklene sine og hvilke tanker har de om sikkerhet. Undersøkelsen finnes foreløpig tilgjengelig på engelsk, tysk, fransk, svensk og norsk. Flere språk kommer fortløpende utover i 2013. Undersøkelsen vil pågå i ca. 6 måneder.

Les mer …

Nye førerkortregler fra 19. januar 2013

Nye førerkortregler

Rent prinsipielt har NMCU alltid vært motstander av stegvist førerkort for motorsykkel. For det første er denne omfattende begrensningen kun innført for klasse A. For det andre er mulige positive trafikksikkerhetseffekter av begrensningen dårlig dokumentert. Allerede tidlig på 90-tallet, under kampen mot EUs 2. førerkortdirektiv, forutså de europeiske MC-organisasjonene at tiltaket ville ha liten effekt, og at det derfor ville komme et 3. førerkortdirektiv som strammet grepet ytterligere. Historien viser at vi fikk rett i denne spådommen.MC-organisasjonene erkjenner imidlertid at kampen mot stegvist førerkort for klasse A er en tapt sak (i alle fall i denne omgangen) og at kampen uansett må foregå i Brussel, og ikke her i Norge. NMCU har derfor kommet med konstruktive innspill til prosessen som har ledet fram til denne høringen om implementering av EUs 3. førerkortdirektiv, og vi er glade for at Statens vegvesen har tatt mange av disse innspillene til følge.

Les mer …

Elektrisk patent fra KawasakiElektrisk patent fra Kawasaki

 

Kawasaki er den minste av de japanske "fire store" når det gjelder motorsykler, men som en industriell kraft Kawasaki Heavy Industries for en kjempe å regne. Vi ser konturene av en elektrifisering også på MC-fronten, selv om de «lærde» strides når prognosene defineres. På bilfronten tok det først skikkelig av når de store etablerte produsentene lanserte sine modeller, Nissan Leaf og Mitsubishi i-Miev. Blir det Kawasaki som får elektrifiseringen på MC til å skyte fart?

Mens motorsykler er Kawasakis ansikt utad, er det i konsern-sammenheng en liten avdeling. Selskapet er engasjert i utvikling og bygging av alt fra supertankere til romskip. De har med andre ord en enormt bred kompetanse. Det kan bety at de er i en bedre posisjon til å utvikle elektriske sykler enn sine konkurrenter. 

Les mer …