Elektrisk patent fra KawasakiElektrisk patent fra Kawasaki

 

Kawasaki er den minste av de japanske "fire store" når det gjelder motorsykler, men som en industriell kraft Kawasaki Heavy Industries for en kjempe å regne. Vi ser konturene av en elektrifisering også på MC-fronten, selv om de «lærde» strides når prognosene defineres. På bilfronten tok det først skikkelig av når de store etablerte produsentene lanserte sine modeller, Nissan Leaf og Mitsubishi i-Miev. Blir det Kawasaki som får elektrifiseringen på MC til å skyte fart?

Mens motorsykler er Kawasakis ansikt utad, er det i konsern-sammenheng en liten avdeling. Selskapet er engasjert i utvikling og bygging av alt fra supertankere til romskip. De har med andre ord en enormt bred kompetanse. Det kan bety at de er i en bedre posisjon til å utvikle elektriske sykler enn sine konkurrenter. 

Kawasaki har en tendens til å styre klar av oppmerksomhetskåte konseptsykler, de foretrekker ofteå leke med nye ideer i all hemmelighet. Bevisene for at Kawasaki nå for alvor satser elektrisk hoper seg etter hvert opp. Allerede i 2010 søkte selskapet om patent på en elektrisk motorsykkel; ikke en scooter eller en form for alternativ skapning ala de to C1´ene vi har sett. Nei, en helt ordinær motorsykkel. Parallellen til bil er fortsatt interessant: Både inni og utenpå ligner Nissan Leaf en bil, ja selv når panseret åpnes. 

Selv om ideen om en elektrisk motorsykkel er for generell til å patentere leter de fleste selskapene etter rettigheter til visse aspekter som kan gi fordeler når produksjonen og salget virkelig tar av. For Kawasaki sin del handler det blant annet om å kapsle batteriene inn i luftfilterboksen for å få best mulig kjøling.

Patentet viser ingen kåpe, likevel ser konseptet ut til å passe på en full-kåpe sportssykkel. Vi vet det var en elektrifisert ZX-10R-basert sykkel bygget i Storbritannia som nesten rakk starten i årets TT-Zero. Har den kanskje noe med Kawasaki å gjøre likevel?

Kilde: Visordown

Utskrift E-post