Motorsykkel får mer enn 30.000 kroner i avgiftsreduksjon fra 2015

Det viser regnestykker som Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) har laget på noen av de meste populære modellene i Norge. I gjennomsnitt går avgiftene på de seks modellene ned med 
23.000 kroner.

Det er den såkalte hestekraftavgiften som er redusert, noe som gir store utslag på mange av modellene på det norske markedet.

– Dette var på tide. Motorsyklene har vært urettferdig avgiftsbelagt lenge, spesielt fra 2007, da vi fikk et nytt avgiftssystem. Dette er en seier for forbrukerne og miljøet. Men vi er likevel ikke helt i mål. Fortsatt er det for store forskjeller når vi sammenligner med bilavgiftene, sier sekretær Arve Lønnum i MCF.

Han ser på landets over 140.000 motorsykler og like mange mopeder og scootere som miljøtiltak. De forurenser lite og tar nesten ikke plass på veien, derfor er det ikke logisk at de skal ha høyere avgift enn biler.

Motorsykkelbransjen venter likevel ikke en voldsom vekst i salget.

– Nei, blant annet er det begrensninger i antall førerkort, men litt økning blir det nok på sikt.

– De som har motorsykkel vil oppleve en reduksjon i verdien?

– Noe nedgang i bruktverdien blir det. Hovedsaken er likevel at flere kan kjøpe moderne motorsykler, som er bedre med hensyn til utslipp og har mer sikkerhetsutstyr, som for eksempel ABS-bremser og antispinnsystemer, sier Lønnum.

Fra nyttår endres også bilavgiftene. Det blir billigere med omregistrering, og ikke minst går de ladbare hybridbilene ned i avgift. Sjekk om drømmebilen din går opp eller ned og se topp 100 listene i reduksjon og økningen av avgiftene her.

 

Dropper Mye

BMW R1200GS har vært Norges mest solgte motorsykkel i mange år. Den kommer svært bra ut i det nye avgiftssystemet. Regnestykket viser at prisen på den tyskproduserte favoritten faller med 30.500 kroner, fra 234.500 til 204.000 kroner.

Store offroadere har lenge vært populære. En av de tøffeste konkurrentene til BMW R1200GS er KTM 1190 Adventure. Også denne dropper mye i pris med de nye avgiftene. Her er prisreduksjonen på hele 31.700 kroner.

Kilde: vg.no 

Utskrift E-post