Svolvær - Tromsø med retur på Hutigruta 2013

Forslag til fellestur Svolvær- Tromsø med retur på Hutigruta 2013

 

Som vi snakket litt om på årsmøtet, så har jeg sett litt på hvordan denne turen kan foregå, og her er forslag på det som går på ren kjøring!

Svolvær- Andenes 211 km.

Andenes- Gryllefjord med ferge 1,25 time

Gryllefjord- Finnsnes 70 km. Fv 86

Gryllefjord- Tromsø 227 km. inkl. 132 km. fra Andselv til Tromsø. Fv 86, Fv 855 og E-6 fra Andselv

Gryllefjord- Storsteinnes 143 km. Fv 86 og Fv 855 inkl. 48 km. på E-6 fra Andselv til Storsteinnes

Storsteinnes- Vikran 62 km. E-6 og Fv 858

Vikran- Tromsø 53 km. Fv 858 og Fv 862

Tromsø- Svolvær 17 timer med hurtigruta

Botnhamn Brensholmen (Kvaløya) ferge ca 30 min.

Ettersom ferga til Gryllefjord og Senja har få avganger pr. dag tror jeg det er gunstigst å satse på den siste som går fra Andenes kl. 1700, og da tror jeg man må starte ca. kl 1400 fra Svolvær, men dette får vi komme tilbake til. Når man først er kommet over til Senja er det ikke mer ferger og slikt.

Da jeg vil tro at de fleste er kapabel til å komme seg til Andenes i ett strekk uten overnatting, foreslår jeg overnatting på egnet sted på Senja,gjerne i nærheten av et foretak hvor de kan servere noe snadder, gjerne med en øl til, og da har jeg hørt om et sted som heter Hamn som ligger langs veien vi uansett må kjøre mot Finnsnes.

På Hamn i Senja kan man få overnatting for 565,- med frokost på dobbeltrom. Telt er knapt et alternativ…

Når det kommer til reisen med hurtigruta, så går det jo an å stappe noe ekstra inn på en lugar… Man har jo ligget i telt sammen med ”vilt fremmede” for svingende , og 1000,- spart pr. stykk ekstra på en lugar kan jo vurderes! Kan pløyes inn i forfriskningsbudsjettet…

 

 

 

Det er i senere tid kommet forslag som går på å kjøre yttersiden av Senja til et sted som heter Botnhamn hvor det går ferge til Brensholmen hvor det er ca 55 km til Tromsø. Denne ruten går visstnok like i nærheten til stedet Husøy som nærmest ble berømt da damene dro…

 

 

 

Utskrift E-post