5th Arctic HOG Rally

Fredag 3. august, 16:00 – søndag 5. august, 17:00
 
HOG Arctic Chapter ønsker alle MC-entusiaster velkommen til 5th Arctic HOG Rally 2012 som går av stabelen i Ballangen 3. - 5. august.
Se vedlagte treffplakat.
 
 
Fint om dere kan vidersende denne infoen til medlemmene.
 
Ha en flott seseong!
 
Med hilsen
 
Knut-Bjarne Klaussen
Director
Harley Owners Group Arctic Chapter
 
Tel: +47 916 90655
 
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
web: www.arctic.hog.no
Org.nr. 990 006 741
  • Treff: 17602

Superbike Motorcycle - History :)

 

  

 

 

  • Treff: 18284

EU-kommisjonen vil ha periodisk kontroll av motorsykler

forslag til nytt direktiv ønsker EU-kommisjonen å innføre harmonisert periodisk kjøretøykontroll - i Norge også kalt PKK eller ”EU-kontroll” - i hele EØS-området. Harmoniseringen innebærer at de 13 landene i EØS-området som i dag ikke har PKK for motorsykkel og moped blir tvunget til å innføre dette. Kommisjonen ser for seg et regime der man blir innkalt til første kontroll etter 4 år. Neste kontroll kommer så etter 2 år, og når kjøretøyet er 6 år må det inn til kontroll hvert eneste år.

Kommisjonens begrunnelse for forslaget er at det vil gi store trafikksikkerhetsmessige effekter. Man påstår at hele 8% av alle MC-ulykker skyldes tekniske feil. Det er grunn til å stille store spørsmålstegn ved dette estimatet. NMCU vet at tallet kommer fra den tyske testinstitusjonen DEKRA, som jo har økonomiske interesser i at testen blir så omfattende som mulig, og at ett av forholdene som har gitt mange anmerkninger har vært feil lufttrykk! MAIDS, den mest omfattende undersøkelsen av MC-ulykker i Europa noensinne, fastslo at mindre enn 1% av alle ulykker med motorsykkel skyldtes teknisk svikt. Også den norske analysen av dødsulykker på MC 2005-2009 fant at bare 3% av ulykkene skyldtes tekniske feil ved kjøretøyet, og at minst en av disse ulykkene skyldtes for lite luft i dekkene. Dessuten viser statistikken at land med ”EU-kontroll” for MC ikke har bedre ulykkesutvikling enn land uten slik kontroll. Det er nemlig et faktum at ulykkesutviklingen i Nederland (uten) er bedre enn i Storbritannia (med). Samme forhold mellom Norge (uten) og Tyskland (med).

I sin harmoniseringsiver har Kommisjonen dessverre valgt å se bort fakta. Man har også valgt å se bort fra de mer enn 110.000 underskriftene som FEMA overleverte til Kommisjonen i fjor høst. Et harmonisert PKK regime for motorsykkel vil årlig koste de europeiske motorsyklistene 600 millioner euro. Dersom så mange penger skal hentes opp av lommene våre ville det kjentes mye bedre om pengene gikk til noe vi visste ville bedre sikkerheten vår. For eksempel en mer MC-vennlig infrastruktur. Det er imidlertid grunn til å understreke at løpet ikke er kjørt. Til høsten skal saken opp i EU-parlamentet og deretter skal Rådet (regjeringene i medlemsstatene) si sitt. Dette gir FEMA mulighet til en siste innspurt. 

NMCU oppfordrer alle til å gå inn på FEMAs Facebook side mot innføring av periodisk kontroll for motorsykkel og trykke Like.....

Kilde: NMCU

  • Treff: 17976

Mdesign i Svolvær

Felg og dekk - MC og bil

Skifte dekk på MC - har utstyr for skifte og balansering av hjul for MC og bil.

Mobil: 91550456

Webside:www.mcardesign.no

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kilde: Facebook

 

 

  • Treff: 20838

Vel avviklet Norgestreff 2012 på Gravdal, Løkta


Hei folkens! Da regner jeg med at alle som var på Løkta og Norgestreffet 2012, er kommet hjem etter ei flott helg!

Lofoten Mc har levert et veldig bra treff etter min mening. De snakket på premieutdelingen om noe kluss med noe datagreier, men hvem bryr seg? Det er imidlertid forbedringspotensiale på et par ting etter min mening, og det er lapskausen og været...Sistnevnte er kanskje noe ute av Lofoten Mc sin kontroll, men lapskausen... Vel, vel, vi har overlevd begge, og ser frem til neste gang vi treffes på Løkta. Vel blåst!
 
Neste treff som kanskje er aktuell for noen i klubben , er altså Run To The Arctic Fun 20- 22 Juli. Dette er et treff mer for HD folket, men har ikke hørt at vi andre"nomale" er blitt nektet adgang, og fest har de lang erfaring med å lage! Helga 3- 5 August er det hos H.O.G (hotell og gourmet) i Ballangen det foregår.
 
For oss vanlige er det ikke før 17- 19 August det er treff i nærområdet. Dette treffet er jo det såkalte Hamarøy treffet som er flyttet til Sommersel like før Tranøy fyr. Det er bare såvidt halvparten kjøring i forhold til der treffet var ved Sagelva før Innhavet. Fra Skutvik til Sommersel og treffet, er det såvidt 3 mil. Over Bognes er det nærmere 14- 15 mil hvis jeg husker rett. Helt fantastisk område, og liggeunderlag er strengt tatt ikke nødvendig på gressmarka. Anbefales, og bør besøkes!
 
Fortsatt god sommer, mc ister!

Med Hilsen
Knut Arne Ness
 
  • Treff: 18079

 

Forslag til Avgang fra Svolvær / Kabelvåg 

Ref Lynbeskjeder

Er foreslått at vi kan kjøre i samlet tropp til Løkta på Torsdag for de som skal sette opp telt.

 

  • Hva med å kjøre fra Svolvær/ Kabelvåg ca. kl. 1700?
  • Det er en pulje som kjører fra Mix i Svolvær kl 1800 på torsdag.

 

 

  • Treff: 17400

2011 endte opp som et år med unormalt få MC-ulykker. 13 motorsyklister ble drept - en halvering i forhold til 2010. Også antall skadde var lavere enn i 2010. Samtidig var bestanden av motorsyklister i Norge den høyeste noen gang i moderne tid. Nå foreligger ulykkestallene for første halvår 2012, og selv om det er for tidlig å trekke bastante

  • Treff: 17605