Honda og Yamaha inngår samarbeid

Vanligvis oppfatter vi Honda og Yamaha som konkurrenter i tohjulsmarkedet, men det ser nå ut til at de to kommer til å samarbeide om å få fortgang i prosessen med å utvikle kommersielt troverdige elektriske motorsykler.

Honda og Yamaha er blitt enige med Saitama City (like nord for Tokyo) om å begynne et forsøk med utleie av elektriske motorsykler. Prosjektet tar sikte på å få 30 små motorsykler (i realiteten: Scootere), komplett med lade- og batteribyttepunkter, ut på veiene i byen.

Prosjektet hjelper ikke bare Saitama City å nå sine utslippsmål – det hjelper også de to fabrikkene å finslipe sin EV-teknologi (EV: Electric Vehicle). Det ventes at Honda kommer til å lage en elektrisk versjon av sin ikoniske Super Cub og Yamaha er allerede på etterskudd med sin PES1 elektriske MC som var planlagt lansert i 2016.

Ved å samarbeide med Saitama kan Honda og Yamaha begynne testing, bygge infrastruktur og utvikle opplæringsprogrammer som gjør deres egne prosjekter bærekraftige og integrerbare i andre bymiljø også. Det kan så være at de ligger etter skjema, men begge merkene gjør stor fremgang på området, og det bør vel ikke være tvil om at når fabrikker som Honda og Yamaha bestemmer seg for noe, får de det oftest som de vil. Historien beviser det til fulle.

 

Kilde: mcavisa.no

  • Treff: 22387