By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

logo slv.jpg for web large tekst

Årsmøte For VÅGAN MC er gjennomført

Årsmøtet ble gjennomført den 23.02.2023

Styre sin sammensetning er som følger etter årsmøtet

Stilling

Navn

 Tidsrom / År

Styreleder

Magnus Åsheim

2023 - 2023 

Styremedlem 1  

Jakob A. Pauli

2022 - 2023 

Varamedlem 1

Per Bremnes

2023 - 2024

Kasserer (sittende)

Tor Arvid Arntzen

2022 - 2023 

Valg Komité

Morten Moe

2023

 

 

 

  • Treff: 1189

Etter 40 år i MC-bransjen satser Alf Graarud Motor videre med nytt navn

Den tradisjonsrike motorsykkelforretningen Alf Graarud Motor i Sarpsborg, har i flere år ligget helt i toppen av salgsstatistikkene på sine merker Yamaha, Honda og Triumph, og var i 2022 Skandinavias største Triumphforhandler. Forhandleren står også bak agmshop.no, en av få norske nettbutikker for MC & MX, som virkelig har tatt opp konkurransen med de store utenlandske aktørene. Nå er tiden inne for å ta neste steg, det begynner med nytt navn og logo, samt nyoppusset nettbutikk.

  • Treff: 1267

Dette bør du tenke på ved kjøp av ny motorsykkelhjelm

AV Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  |  Publisert 29.06.18 

Prøv flere forskjellige modeller!

  • Treff: 1740

NMCU 50 år

 

NMCU feier 50 År 

Endel nytt på nettsiden deres 

Ta en kikk :) 

  • Treff: 1725

Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på vei 2022-2025

 

Forpliktende
Bakgrunnen for planen er at den skal underbygge de overordnede målene i NTP, herunder Nullvisjonen. I invitasjonen til å delta var Svv tydelig på at innspill til tiltak skulle være forpliktende av typen «skal» eller «vil» slik at det påligger aktørene et ansvar for å gjennomføre tiltakene. Det gjør at aktørene må stå inne for og faktisk levere på tiltakene, og fra NMCUs side ser vi spesielt positivt på at vegeierne har et betydelig ansvar for å få ned tallet på drepte og hardt skadde på motorsykkel. Vi har som kjent hevdet lenge at hva du treffer ved en evt. ulykker er avgjørende for ulykkens omfang.

  • Treff: 2440

Stor MC interesse og forventer godt MC år i 2021

MC bransjen forventer god vekst i 2021 som følge av Norgesfokus, Norgesferie, COVID-19 og økt interesse for motorsykkel i markedet.

Motorsykler har også blitt billigere i år som følge av at avgiftene på motorsykkel ble redusert i forbindelse med vedtaket av årets statsbudsjett i Stortinget før nyttår. Når vi skriver første uken i mars er det registrert hele 928 nye tohjulinger i Norge, noe som er 3,1 prosent vekst fra samme periode i 2020. 566 av disse var tunge motorsykler, hvorav 1/5 av disse ble solgt i første uken av mars, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikk (OVF). Et tydelig tegn på at våren er i gang i MC-Norge.

I fjor opplevde bransjen en samlet vekst på 3 prosent (moped, lett og tung mc) sammenlignet med 2019. Det betyr at det ble solgt 12.095 (11.744 i 2019) kjøretøy i 2020. 6.659 (6.162 i 2019) av disse var tunge motorsykler. Dermed økte salget av tunge motorsykler med hele 8,1 prosent i 2020 sammenlignet med året før. Det ble samlet sett solgt 2.515 lette motorsykler i 2020. Størst vekst ventes innen ungdom i alderen 18-25, aldersgruppen 45-65 og blant kvinner.

– Mens motorsykkelforretningen i store deler av landet er åpent som normalt er forhandlerne i Oslo i disse dager åpent med digitale tilbud som følge av COVID-19 situasjonen. Bransjen har vært svært flink til å omstille seg basert på Corona-situasjonen. Det meldes også om godt salg og stor interesse for motorsykkel over hele landet, sier styreleder Per Anton Vinje i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten i Norge.

– Norgesfokus og Norgesferie, behov for sikker og COVID-19 fri transport i hverdagen og en positiv trend i form av økt interesse for motorsykkel er de viktigste grunnene til at vi forventer god vekst for motorsykkelbransjen i år, sier Per Anton Vinje i MCF.

Reiseliv og MC-bransjen samarbeider for å gi bedre Norgesferieløsninger

– Vi ser at reiselivsbransjen som blant andre De Historiske Hotel med Straand Hotel i Telemark i spissen har utviklet et eget konsept med fokus på kjøreopplevelser og motorsykkelturisme i løpet av det siste året. Hubriding.no som løsning har blitt veldig godt tatt imot av de som kjører MC. Her er digitale kjøreruter utviklet og lagt til rette i en nettportal i den hensikt å sikre gode kjøreopplevelser over flere dager ut fra en reiselivsdestinasjon, sier Per Anton Vinje i MCF. Så langt er 11 hoteller koblet på løsningen og vi forventer at vel 20 hoteller i løpt av året har etablert fokus på Hubriding.no og motorsykkelturisme.

Innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole har sagt at MC-turisme, Hubriding.no og motorsykkelsatsing innen reiseliv er noe av det mest innovative han har sett innen norsk reiseliv i det siste året.

– Hubriding.no ble først utviklet med fokus på motorsykkel/MC turisme, men er nå også lagt til rette for bil og sykkelturisme. Dermed har motorsykkelbransjen bidratt aktivt med å skape innovasjon innen reiselivssektoren til glede for norske hotell og reiselivsdestinasjoner, sier Per Anton Vinje i MCF.

Videre er det også fremmet et representantforslag i Stortinget om rett til å kjøre lett motorsykkel (A1) dersom man har førerkort for bil. Dette forslaget, som er fremmet av Morten Stordalen i FrP, støttes blant annet av Trygg Trafikk og forslaget skal til behandling i Stortinget i løpet av våren.

– Ved at vi også her legger opp til at det blir gjennomført et kurs i regi av godkjente trafikkskoler med fokus på både teori og praktisk treninger, er det et godt forslag, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

– Vi har hatt en kraftig økning av motorsykkelbestanden i Norge i de siste 20 år. Samtidig ser vi at ulykkestallene relativt sett har gått kraftig ned og nå holder seg lavt. Dette skyldes god opplæring og stort fokus på god atferd i trafikken. Videre ser vi at motorsykkel er et godt og moderne transportmiddel til og fra jobb, samt for tur- og kjøreopplevelse i Norge. Her ser vi også økt grad av fokus på Norgesopplevelser på to hjul som en positiv trend i Norge, sier Per Anton Vinje, styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening.

Kort om Motorsykkelimportørenes forening, MCF:

MCF, Motorsykkelimportørenes arbeid fører til fordeler for de som kjører tohjuling i Norge. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten. Foreningen er også medarrangør av MC–messen som arrangeres annet hvert år. Slagordet til foreningen er: MC-En sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Importører av disse merkene er medlem: Aprilia, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Slingshot, SMC, Suzuki, SYM, TGB, Triumph, Vespa, Indian og Yamaha. Mer om MCF på www.mcf.no

  • Treff: 6794

Side 1 av 8